fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Okresný futbalový „svetobežník“ Marián Fedor sa presunul, ako sa hovorí u našich západných susedov, „o dům dál“. Skončil svoje pôsobenie v Hrabkove, od novej sezóny trénuje v 9. lige ŠK Sedlice. Porozprávali sme sa o minulosti, načrtli budúcnosť...

Pre zaujímavosť, skúste vymenovať vaše doterajšie pôsobiská.

Snáď na úvod, nepovažujem sa za svetobežníka, iba za človeka, ktorého futbal baví. Čo sa týka otázky, za sebou mám 11 rokov strávených v Chminianskej Novej Vsi, dva roky v Hrabkove, a stále som aktívny pri mládeži vo Svinnej. No a v júli tohto roku som zakotvil v Sedliciach.

Exprezident FK Sedlice Stanislav Guman sa v zime vyjadril, že na taký futbal, aký v tom čase hrali, im trénera netreba. Že sa hráči „odtrénujú“ aj sami. Zmenilo sa vedenie klubu a teda aj pohľad na túto tému?

Áno, na čele klubu teraz stojí Rastislav Kotulič. Oslovili ma s ponukou, ktorú som prijal. Pravdupovediac, po tom, čo som skončil v Hrabkove, som cítil k futbalu odpor. Keby sa boli zo Sedlíc ozvali o deň neskôr, bol by zo mňa teraz už len fanúšik. Môj názor je, že každé mužstvo musí mať trénera. Keď nie, potom je to futbal skôr taký rekreačný, ako keď si ho zahráte niekde pri opekačke. Je tu mladé mužstvo a je vidieť, že má kondičné resty, nedostatky pri práci s loptou. Keby som bol hráčom ja, tak by som to zobral ako urážku. Výkony a výsledky sú vizitkou všetkých, počnúc hráčmi, cez trénera, funkcionárov, až po vedenie obce.    

Odkedy ste pri mužstve? Ako sa vám javí? Prišli nejaké posily? Hrali ste prípravné zápasy?

Vidím tu jednu výbornú partiu, vidím chuť pracovať na sebe, záujem trénovať. V stredu sa zíde 14 chlapcov, v nedeľu ešte o päť viac. Nové tváre by som nenazval posilami, prečo hneď také silné slová. Prišli hráči, ktorí potrebovali zmenu: Patrik Štvarták, Dávid Kostolník, Patrik Baran, Martin Hopko. Čo je ale najpodstatnejšie, sú tu domáci chlapci, ktorí sa vrátili späť k futbalu. Čo sa týka prípravných stretnutí, s Janovom sme prehrali 4:5, v Kľušove 0:10, Medzany zdolali 8:1.

VZ6 1822

 

Premiéra dopadla nad očakávanie dobre. V prvom kole ste doma deklasovali súpera vo farbách Rómovia napredujú Žehňa 14:1 (góly: Martin Hopko 4, Dávid Kotulič 3, Patrik Baran 3, Patrik Lorinc 2, Norbert Kujnisch). Excelentný výkon, alebo skôr odovzdaný súper?

Prvých 20 minút bolo vyrovnaných a potom – a vrátim sa ešte raz k slovám S. Gumana, keby sme nemali nič natrénované, body berie Žehňa. Toto je môj názor. No čo im nevyšlo teraz, možno neskôr. Niektorým mužstvám body určite zoberú.

Aký je cieľ mužstva v sezóne 23/24?

Aby boli fanúšikovia Sedlíc spokojní a aby táto partia ostala čo najdlhšie pokope.

Tradičná otázka. Kto vyhrá septembrové finále Letného pohára ObFZ Prešov? Žipov alebo Šarišské Michaľany?

Jasne, že Michaľany. Majú super mužstvo a super trénera.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť