fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Mediálna anketa Jedenástka roka 2022 a Futbalista roka 2022 súťaží riadených ObFZ Prešov (s výnimkou 7. ligy) dnes „píše“ svoju poslednú kapitolu. V nej prinášame rozhovor, ktorý už nijako neovplyvní výsledky ankety. Na naše otázky odpovedal tréner FK Ličartovce Štefan Pončák. Jeho zverenci skončili po jeseni v 8. lige na štrnástom mieste.  

Váš pohľad na vaše výkony a výsledky v jeseni 2022. Spokojný, nespokojný?

Jeseň 2022 bola najhoršia, akú som kedy počas mojej trénerskej praxe zažil. Z dôvodu zranení a pracovným povinností v zahraničí, či na Slovensku, ale poriadne ďaleko od domova, nám „odišla“ skoro celá základná zostava - brankár Bučák, Stašík, Anguš, Štofko, Tomko, Mihaľ, Babčák, Vargovčík. Z nepochopiteľných dôvodov tiež Forgáč, Čorba, Pivovarníček, z pochopiteľných dôvodov Bijacovský a Buzogáň. K tomu ešte zranenia Pivovarníka a Bareja. Čo k tomu viac dodať? Na jeden zápas prišla jedenástka hráčov, na ďalší to už bola úplne iná zostava.

Zápasy, ktoré boli niečím iné...

V Šarišských Michaľanoch sme prehrali 0:5. Do 38. minúty sme hrali iba desiati, potom nás bolo o jedného viac. Klobúk dole pred chlapcami.

Domáca vysoká prehra 1:9 s Gregorovcami absolútne nezodpovedá priebehu stretnutia. Na začiatku druhého polčasu sme za stavu 1:2 nepremenili tutovku z bránkovej čiary a z následného protiútoku hneď nato inkasovali. Hráčov to zobralo, prestali plniť taktické pokyny, odkryli obranu a výsledkom bol debakel.

VZ6 8044

 

Najväčšie opory mužstva?

Oporou bol každý, kto prišiel na zápas, odohral 90 minút. Ale absolutórium patrí Štefanovi Stašikovi, ktorý bol ochotný aj so zranením prísť a bojovať. To isté Marek Anguš, Martin Pivovarník. Alebo tí, čo v nedeľu odišli od manželiek a detí, aby nastúpili za Ličartovce – Martin Macák, Andrej Jurko. Alebo Michal Capko, ktorý odohral štrnásť z pätnástich duelov. Všetci majú veľké futbalové srdcia.

Zaujímavosť jesene 2022?

V kádri máme skoro tri desiatky hráčov, za ktorých sme zaplatili členské poplatky, hráme a trénujeme na ihrisku na ktorom hrá 1. FC Tatran Prešov 2. ligu - a napriek tomu sa na každý zápas pozbierame ledva jedenásti.

Jedenástka roka 2022 8. ligy podľa vášho výberu? Futbalista roka 2022 8. ligy?

Prepáčte, z pozície nováčika súťaže je mi ťažko vyjadriť sa k týmto témam.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť