fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Keďže aj v tejto sezóne počasie umožnilo futbalistom z Prešovského a Sabinovského okresu predohrať jedno jarné kolo, bolo zaujímavé sledovať, kto ako zvládol odvetu z prvej jesennej rundy. Pre zaujímavosť, tu je prehľad výsledkov zápasov 7. ligy ObFZ Prešov v premiére 7. augusta, resp. uplynulú nedeľu: Terňa – Chmeľov 1:1 resp. 3:0 pre Chmeľov, Záborské – Šarišské Sokolovce 2:1 resp. 4:2 pre Šar. Sokolovce, Žipov - Ľubotice B 4:3 resp. 2:1 pre Žipov, Uzovský Šalgov – Chmiňany 1:1 resp. 3:2 pre Chmiňany, Nemcovce – Pečovská Nová Ves 2:1 resp. 3:2 pre Peč. N. Ves, Dubovica - Brezovica 0:4 resp. 2:1 pre Dubovicu, Vyšná Šebastová – Hermanovce 1:0 resp. 2:0 pre Hermanovce.   

Upriamili sme pozornosť na poslednú dvojicu. Vyšná Šebastová v otváracom dueli sezóny s Hermanovcami vyhrala najtesnejším rozdielom 1:0. Zvykne sa hovoriť o sedmičke ako o šťastnom čísle, v tomto prípade by to aj mohlo platiť, lebo gól padol v 7. minúte. Zariadila ho posila zo Solivaru Lukáš Adamčík, ktorému sa premiéra v novom drese vtedy nadmieru vydarila. Zároveň to bol však aj jeho posledný gól vo farbách „Šebeša“, v ďalších meraniach síl sa už v koncovke nepresadil.

A čím bol hlavne zaujímavý nedeľňajší duel 14. kola v Hermanovciach? Ako už bolo napísané, domáci vrátili súperovi prehru a dali aj o jeden presný zásah viac. Všetko sa to „zomlelo“ v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd. V 74. minúte nariadil hlavný rozhodca Lukáš Marušin penaltu, ktorú Adam Karabinoš premenil. V 75. minúte zasadil hosťom rozhodujúce K.O. Miloš Marinica.

VZ6 2259

Prezident domáceho klubu Vladimír Karabinoš poznamenal, že Hermanovce konečne nastúpili v najsilnejšom zložení. „Ruka v pokutovom území bola, penalta odpískaná oprávnene v duchu pravidiel. Áno, ten gól nám nesmierne pomohol a do určitej miery aj hrubá chyba hosťujúceho brankára pred druhým. Všetko sa to zomlelo veľmi rýchlo, Šebestovčania, hoci patria medzi najlepšie mužstvá v súťaži, sa späť do zápasu už vrátiť nedokázali.“    

O vyjadrenie k zápasu sme požiadali aj zástupcu hosťujúceho klubu, na otázky sme však odpoveď nedostali.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť