fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Skórovali: 43. Patrik Vardžik, 45. Tomáš Vysocký, 50. Dominik Billý, 69. Štefan Lammy – 59. Štefan Kočiš vlastný, 70. Rastislav Holub, 72. Dávid Holub). Rozprávali sme sa s trénerom Hanisky Ľubomírom Kočíkom, ktorý pred touto sezónou vymenil prezidentskú stoličku TJ Sokol Ľubotice za trénerskú v FK Furča.

Bez futbalu ste dlho nezostali...

To nie. K 30. 6. som končil v Ľuboticiach a prvoradé pre mňa bolo dať sa zdravotne do poriadku. Zároveň ma milo prekvapilo, že keď sa táto správa rozšírila, ozvalo päť klubov s návrhom na spoluprácu. Všetky som odmietol, no sami vidíte, že jeden verdikt som nakoniec vzal späť. V Haniske som niekedy pracoval, poznám tunajších ľudí, prostredie. A keby spomienky na minulosť strávenú pod Furčou neboli pozitívne, určite tu teraz nie som.  

VZ6 0271

Domáca premiéra „za tri body“. Takže spokojnosť?

Taká polovičná. Diváci mohli vidieť dva rozdielne polčasy. Prvý bol z nášho pohľadu ofenzívne ladený, na ihrisku sme dominovali. A keď už si možno mnohí diváci mysleli, že gól do prestávky nepadne, prišli dva naše údery tesne pred odchodom do šatní. Po výmene strán moji zverenci výkonom už nijako neoslnili. Dali síce ďalšie dva góly, no platí, čo som povedal. Hostia hrozili svojimi protiútokmi, čo nám robilo problémy. Na nohy ich postavil „vlastenec“, pred ktorým náš brankár vyrazil center rovno do ruky Števa Kočiša a od neho išla lopta rovno do siete. Súper sa nevzdával, tentoraz to boli jeho hráči, ktorí dali dva zlepené góly a razom bolo zo 4:1 na 4:3. Našťastie sa skóre do konca už nezmenilo, hoci do konca vtedy ostávalo ešte necelých dvadsať minút.

Váš pohľad na Radatice? Budú v tejto súťaži opäť na vrchných priečkach ako to bolo v minulej sezóne?

Majú potenciál na to, aby porazili kohokoľvek. No pri pohľade na ich súpisku je každému jasné, že všetko u nich stojí a padá na tamojších Rómoch. Sú technicky skvele vybavení, avšak ich mentalita, ktorú všetci poznáme, môže mužstvu uškodiť.

A čo Haniska? Aké má ciele?

Cieľom zodpovedá momentálne úsilie dotiahnuť do mužstva ešte dvoch, troch hráčov z vyšších súťaží. Máme na to čas do konca mesiaca, dúfam, že sa nám to podarí. Obec s takou futbalovou tradíciu si zaslúži hrať vyšší level než deviatu ligu – a tým som asi naznačil dosť veľa.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť