fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Až do minulého týždňa, kedy sa rozhodol pre ďalšiu zmenu. Z „okresu“ sa posunul o úroveň vyššie, do „kraja“. V týchto dňoch už má za sebou prvý tréning v FK Kamenica, tamojšie „áčko“ vedie oficiálne od 10. júla. „V klube sa rozhodli dať priestor predovšetkým mladým hráčom a tiež volili trénerskú zmenu. Pamätali si ma z čias môjho pôsobenia pri doraste Pušoviec, odohrali sme aj nejaké vzájomné mládežnícke zápasy. Myslím si, že ich zaujal prístup a moja práca s mládežníkmi a preto sa rozhodli ma osloviť,“ uviedol M. Horoščák (na fotografii).

Horoscak

Dodal, že drvivá väčšina kamenických odchovancov v súčasnom seniorskom kádri je to, čo ho najviac motivuje. „Osemdesiat percent hráčov buď vyrastalo na tomto ihrisku, alebo sú vekovo úplne na začiatku kariéry. Žiadneho z nich nepoznám a presne to je pre mňa veľká výzva.“ Okrem toho hovorí aj o inej motivácii, tou by malo byť nadviazanie na prácu nebohého Jána Varechu, ktorý bol uznávanou osobnosťou vo východoslovenskom regióne. Cieľom v nastávajúcom súťažnom ročníku bude stred tabuľky, snaha o kombinačný futbal. „Rovnako ukázať zdravo agresívny futbal, bez zbytočného nakopávania lôpt. Naopak, taký, ktorý by mal myšlienku a páčil sa fanúšikom. Po prvom tréningu môžem povedať, že zmenu neľutujem a verím, že tento názor nikdy nezmením,“ dodal na záver M. Horoščák.

Prípravné zápasy FK Kamenica: 22. 7.  doma so Šarišskými Dravcami, 24. 7. v Pečovskej Novej Vsi, 29.7. doma so Župčanmi, 31.7.  generálka v Šarišských Sokolovciach.

Ján MIROĽA        

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť