fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Mali najlepší útok i obranu v 8. B lige ObFZ Prešov - a predsa im hrozilo, že im v rukách ostane Čierny Peter v súboji na diaľku o postup do vyššej súťaže. Reč je o futbalistoch FK Šarišské Michaľany. Tí v poslednom kole sezóny splnili povinnosť získať všetky tri body v meraní síl s Polomou. Vyhrali 4:1, po polčase 3:1 (góly: Ján Pajdiak, Patrik Šarpataky, Matúš Kovaľ, Erik Némethy resp. Damián Filip). Avšak, ani víťazstvo rozdielom triedy im nezaručovalo celkové prvenstvo, lebo osud nemali úplne vo svojich rukách. Rozhodovalo sa o ňom aj na inom ihrisku a to v Ďačove, kde sa ich najväčší konkurent stretol s rezervou Lipian. Tam Kojatice uhrali iba remízu 1:1. Tento výsledok pomohol Michaľancom k postupu. Aj o tom, ale aj o inom dôležitom rezultáte, sme sa rozprávali v kapitánom Lukášom Štofaníkom.

Už tri kolá pred koncom ste mohli urobiť výrazný krok k postupu, no doma ste s Kojaticami len remizovali 1:1 a v tej chvíli mali oveľa bližšie do 7. ligy hostia. Ako si s odstupom času spomínate na túto situáciu?

Sklamaní boli všetci. Na ten zápas sme sa tešili a nepripúšťali si žiadnu bodovú stratu. Boli sme lepším mužstvom, no niekedy len to nestačí. Chýbala nám potrebná agresivity v koncovke. Povedali sme si však, že život ide ďalej, dohráme súťaž a na jej konci sa uvidí.

VZ6 6598

V tej chvíli už mnohí videli Kojatice v 7. lige – a možno aj niektorí pesimisti z vášho tábora...

Ja som k nim nepatril. Ako sa nakoniec ukázalo, predčasná uzávery sa robiť nevyplatí. Hovorí sa, že bič plieska na konci, čo sa v tomto prípade ukázalo. Kojatice sa nemajú za čo hanbiť, boli ozdobou súťaže. Som presvedčený o tom, že s týmito hráčmi budú v budúcej sezóne opäť vyhrávať.

Sezóna bola teda vydarená...

V jeseni išlo všetko podľa našich predstáv. V jari sme však začali mať problémy so zakončením, k tomu sa pridali zranenia viacerých hráčov, čo sa prejavilo na hre aj výsledkoch. Boli sme v kríze, to treba otvorene povedať. No všetko zlé, je na niečo dobré, chlapci sa s tým dokázali popasovať. Koniec dobrý, všetko dobré – čo sa potvrdilo v stretnutí s Polomou, kedy sme mali nôž na krku. A keby sme ten súboj neboli zvládli, tak by sme si postup naozaj neboli zaslúžili.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť