fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti OŠK Kapušany a FK Drienov sú po dvoch kolách 7. ligy ObFZ Prešov tabuľkovými susedmi. Aktuálne sú na piatom (skóre 2:1), resp. šiestom mieste (4:3). Rozdiel je v počte získaných bodov. Mužstvo spod starobylého hradu ich má na konte o jeden viac, 4 resp. 3. A práve tieto dva tímy si naposledy navzájom merali sily. Súboj pod starobylým hradom sa skončil víťazstvom domácich 2:1, po nerozhodnom polčase 1:1.

S trénerom Kapušian Matúšom Čisarikom sme najprv „hodili reč“ o stretnutí prvého kola, v ktorom sa jeho zverenci predstavili na trávniku ambiciózneho nováčika z Chmeľova. „Bol to obojstranne slušný zápas, mal aj svoju kvalitu, šance sme si vypracovali my aj hostitelia. Nás v defenzíve viackrát podržal brankár Marek Hudák a to hlavne pri domácom tlaku v druhom polčase. Desať minút pred záverečným hvizdom rozhodcu mal súper najväčšiu šancu rozhodnúť duel vo svoj prospech. Ktovie, či by sme boli stihli odpovedať... No ostalo to všetko iba v rovine úvah, penalta sa gólom neskončila, aj preto sme potom boli maximálne spokojní s bodom. A aj preto, lebo sme do sezóny naskočili bez prípravného zápasu, keďže nám Ruská Nová Ves pre nemoc viacerých hráčov jeden naplánovaný zrušila. Navyše sme v Chmeľove zariskovali tiež čo sa týka rozostavenia hráčov, čo sa nám vyplatilo. Takže, dôvodov na spokojnosť bolo viacero.“

VZ6 1212

 

S Drienovom sa Kapušančania stretli v predposlednom kole uplynulého ročníka na „polceste“ medzi Prešovom a Košicami. Vyhrávali 1:0, prehrávali 1:2, nakoniec sa zrodila remíza 2:2. Všetko rozhodujúce sa udialo presne za tridsať minút. Ubehlo niečo cez dva mesiace a súperi sa stretli znova. Ako už bolo napísané, tentoraz mali výhodu väčšej podpory fanúšikov Kapušany a zvíťazili 2:1. V tomto prípade však góly padali až po viac než polhodine: 38. Ľuboš Hudák z pokutového kopu 1:0, 42. Peter Giňa 1:1, 76. Adrián Anderko 2:1.

M.Čisarik hovoril o vyrovnanom začiatku, bez vážnejších príležitostí na jednej či druhej strane. Na margo penalty poznamenal, že sa hlavný rozhodca Pavol Kožlej rozhodol správne. „Daniel Zvanovec si šikovne potiahol loptu do veľkého vápna, kde bol faulovaný. Pre Ľ. Hudáka nebol problém presadiť sa z bieleho bodu. No dlho sme sa z vedenia neradovali. Iba štyri minúty... Pri dlhom aute hostí naši chlapci trocha zaspali, pustili loptu za obranu a hosťujúci strelec z ideálnej pozície sám zoči voči nášmu brankárovi Štefanovi Leškovi nezaváhal. Nasledovala prestávka, po ktorej sme mali v pláne čo najskôr znova skórovať. No dlho sa nám to nedarilo. Až Adrián Anderko peknou krížnou strelou z dvadsiatich metrov naklonil misky váh znova na našu stranu. Ako sa neskôr ukázalo, bol to rozhodujúci moment. Získali sme tri body vďaka zodpovednému výkonu, za ktorý hráčom ďakujem.“

Na záver už len mená posíl OŠK Kapušany v sezóne 2021/22: Jakub Verčimák (Trnkov), Štefan Leško (návrat z hosťovania v Demjate), Alex Luterančík (Safi Prešov).

V treťom kole čaká na futbalistov OŠK ďalší nováčik súťaže, v nedeľu sa predstavia na ihrisku TJ Sokol Jakubova Voľa.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť