fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zmienka o obci Poloma sa v historických listinách objavila v roku 1330 – teda pred 690 rokmi. K jej životu patrí neodmysliteľne aj futbal, ktorý oslavuje v tomto roku tiež zaujímavé jubileum – 25 rokov.

Mimochodom, už dvanásť ročníkov má za sebou futbalový turnaj O pohár starostu obce, čo tiež slúži ku cti tamojším obetavým funkcionárom, trénerom a rovnako aj hráčom. Škoda len, že v dnešnej dobe rozšíreného internetu nedajú o sebe vedieť viac a o svojom tradičnom podujatí informujú len na stránke obce. Všetko sa ale dá napraviť a preto dúfame, že o trinástom pokračovaní turnaja už budeme písať aj na portáli ObFZ Prešov.

Nasledujúce riadky budú patriť rozhovoru s trénerom A mužstva TJ Podhoran Poloma Marcelom Kačmárom. Na päť otázok sme dostali päť odpovedí...

Úvod sezóny sa vám nevydaril. Prehrali ste doma s Drienovskou Novou Vsou 1:4, s FK Svinia 0:8 a s Jakubovou Voľou 0:3, v Ruskej Novej Vsi 1:2. Čo chýbalo v „Ruskej“ aspoň k bodu?

Určite sme si predstavovali iný vstup do sezóny, než takýto, vlastne najhorší za posledné roky. Ešte predtým, ako to už býva zvykom, nám niektorí hráči oznámili odchod za prácou do zahraničia. Na našu smolu, všetci zo základnej zostavy. Riešením, hoci len čiastočným, bolo ostaršenie piatich 16-ročných chlapcov. To však nie je výhovorka, prehry mohli byť aj miernejšie, no neboli... V Ruskej Novej Vsi domáci dvadsať minút pred koncom vyrovnali na 1:1, v poslednej minúte sme sa pripravili o bod po rohu a nešťastnom vlastnom góle.

Čo sa týka ostatných výsledkov, Drienovská Nová Ves u nás premenila štyri z piatich šancí. S Jakubovou Voľou sme inkasovali na 0:1 z pokutového kopu na začiatku druhého polčasu po zbytočnom faule - následná otvorená hra sa nevyplatila. Svinia sa u nás na góly vôbec nenatrápila, prvé štyri sme jej ponúkli ako na podnose a potom to naši hráči úplne zabalili. Výsledky mrzia o to viac, že mohli byť z nášho pohľadu priateľnejšie, keby sme sa tak veľmi netrápili v koncovke.  

VZ5 8269

Až po štyroch prehrách sa mužstvo akoby konsolidovalo (v Haniske 3:2, doma v Lipanmi B 2:0, s Jarovnicami 3:1). Prehralo iba v Krivanoch 1:3, i to nemuselo, lebo v 82. minúte bolo ešte 1:1 a nebolo ďaleko od remízy...

Stačilo premieňať aspoň niektoré šance, mať trocha povestného šťastia a víťazstvá sa dostavili. Čo sa týka súboja v Krivanoch, boli sme podľa mňa boli lepším mužstvom.Doplatili sme však na otvorenú hru až do konca, no treba priznať, že tie dva góly padli po našich chybách.

Poloma je na ôsmom mieste. Je to, vzhľadom na tri debakle z ôsmich zápasov, zaslúžené umiestnenie, alebo si hráči zaslúžia byť v tabuľke vyššie? A ako by ste charakterizovali vaše A mužstvo?  

Máme na to byť vyššie, no brzdia nás zahodené šance. A to je rozhodujúce. Treba veriť, že sa to zlepší. Zaslúžia si to naši diváci, ktorí sú nám, hlavne doma, veľkou oporou. Ako sa hovorí, dvanástym hráčom. Mužstvo ako také tvorí dobrú partiu na ihrisku aj mimo neho. Doplňujeme ho mladými hráčmi takpovediac za pochodu. Tí sú za to vďační. Treba vyzdvihnúť aj prístup chlapcov, ktorí pracujú v zahraničí. Akonáhle prídu domov, sú hneď k dispozícii, čo im slúži ku cti.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť