fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Bol to jednoznačný šláger 8. A ligy ObFZ Prešov. Druhá TJ Slánske Ruská Nová Ves hostila vedúcu TJ ŠM Dulova Ves. Výsledok 1:4 (góly: Erik Matija - Erik Kapraľ 2, Michal Dubecký, Anton Petrovčík) hovorí jasnou rečou, vedúci domáceho mužstva a tajomník klubu Igor Papcun to povedal ešte jasnejšie a zrozumiteľnejšie. „Hostia predstavujú kvalitu, ktorá vysoko prevyšuje našu súťaž a podľa mňa, keď tento káder ostane pokope, nebude mať konkurenciu ani v siedmej a ani v šiestej lige. Rovnocenných súperov nájde až v piatej alebo štvrtej lige.“

VZ5 6488

Na margo diania na ihrisku ešte poznamenal: „Náš mladučký mančaft - s vekovým priemerom dvadsať rokov, keď polovicu kádra tvoria 18, 19-roční chlapci, sa držal statočne. Položil ich gól na 0:2 tri minúty pred prestávkou, ktorý sme súperovi ponúkli po chybe brankára Martina Ňachaja. V druhom polčase sme mali úseky, kedy sme hostí dokázali potrápiť, no v 83. minúte po parádnom góle priamo z rohu už bolo rozhodnuté.“ V najbližšom meraní síl si hráči Ruskej Novej Vsi trúfajú rozhodne na viac. „V Tulčíku, na súpiske už aj so strelcom Lukášom Ličákom, si trúfame na víťazstvo, to je náš cieľ,“ odkázal I. Papcun.

VZ5 6463

Tréner Dulovej Vsi Peter Katona bol spokojný. Nad tým, že jeho zverenci tentoraz vyhrali „len“ o tri góly, sa vôbec nepozastavoval, bol by vraj bral aj najtesnejšie víťazstvo... „Lebo rozhodujúce sú tri body. Či 1:0, alebo o 22:0, je to jedno. Hralo sa na teréne, ktorý veľa možností na kombinačnú hru nedával. Domáci sa snažili nám znepríjemňovať život, poctivo bránili, prehusťovali stred poľa.“ Dva góly Erika Kapraľa v prvom dejstve sa ukázali byť dôležité, podľa P. Katonu predovšetkým ten prvý, no za muža zápasu ho neoznačil: „Nie jednotlivec, ale kolektív ako taký sa postaral o víťazný rezultát.“ Favorit inkasoval v predposlednej minúte, zmarená šanca na čisté konto brankára Štefana Beličáka mrzela iba chvíľu.. „Iste, dopriali by sme mu ho, no ani my neprodukujeme bezchybný futbal a preto ten môj striedmy pohľad na gólový rozdiel, o ktorom sme sa na začiatku bavili. Došlo k nedorozumeniu v našich zadných radoch a dostavil sa trest. Ešteže sme v tom čase už mali pokojný náskok a do konca stretnutia ostávalo už len málo času.“ V najbližšom kole hrá suverénny líder doma s Ličartovcami. Bude to povinná jazda favorita?: „Bude to zápas s trojbodový cieľom,“ odpovedal P. Katona.            

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť