fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nebol to súboj tabuľkových susedov, stali sa nimi až po ňom. V meraní síl 9. kola 6. ligy ObFZ Prešov porazil FK Slovan Kendice FK Šarišské Dravce 5:1, po polčase 3:0 (góly: Boris Kočiško 2 - jeden z 11 m, Lukáš Eliáš, Jozef Korinko z 11 m, Ján Hrabovecký – Matej Hovančík). Domáci sa vyhupli na tretiu priečku, o jednu pod nimi sú „vďaka“ horšiemu skóre hostia. Obaja majú po 16 bodov. Mimochodom, Šarišské Dravce majú ako jediné mužstvo z aktuálne najlepšej osmičky pasívne skóre 24:25. Čo je ešte zaujímavejšie, s takouto bilanciu inkasovaných gólov majú najhoršiu obranu v najvyššej okresnej súťaži.

VZ5 7140

„Pravdou je, že ani my sme ich nešetrili. Alebo áno? Každopádne, keby boli všetky šance na obidvoch stranách premenené, skončilo by sa to možno 8:3,“ dal sa počuť prezident FK Slovan Andrej Luterán. Zároveň zdôraznil, že hostia nehrali zle, ani nehádzali flintu do žita, no jednoducho viac dostali ako dali a to je vo futbale rozhodujúce. Začiatok zápasu bol vraj zo strany Kendíc skôr taký rozpačitý, nakopávané lopty neviedli k ničomu, „zlom nastal až keď sme si ju začali posúvať po zemi a prišli aj góly. Tri v prvom polčase, pričom ten v jeho poslednej minúte asi súpera najviac znechutil,“ uviedol A. Luterán. Po prestávke pridal nováčik ďalšie dva presné zásahy, Dravčania sa postarali len o kozmetickú úpravu. Za zmienku ešte stojí aj žrď Borisa Kočiška a výborný výkon domáceho brankára Tomáša Vaška.

VZ5 7148

Hráči Šarišských Draviec odchádzali domov dvojnásobne znechutení. Prečo dvojnásobne? Lebo nerátali s gólovou sprchou, ale určite s vodnou po zápase. Tú si ale užili iba striedajúci hráči. „Žiaľ, pre všetkých ostatných, ktorí hrali až do 90. minúty, už voda nebola. Na vine bolo čerpadlo, ktoré vypovedalo službu v tej najnevhodnejšej chvíli. Ospravedlňujeme sa hlavne hosťom, teraz je už technika znova v poriadku.“

Tak je, niečím sa prvý muž kendického futbalu nemohol pochváliť, niečím áno. Tešila ho celkom slušná divácka kulisa, ku ktorej pomohli aj fanúšikovia koženej z neďalekých Petrovian, kde seniori v tejto sezóne takpovediac pauzujú. Tešiť by sa teda mal hlavne pokladník klubu, no ani nie... „Vstupné nevyberáme, iba akýsi dobrovoľný príspevok do klobúka. Vlastne to ani nie je klobúk, ale stará lekárnička, s ktorou obídeme počas zápasu ihrisko a niečo vyzbierame. Väčšinou dávajú tí skalní, ostaným ďakujeme aspoň za to, že zvýšia návštevnosť,“ zasmial sa na záver rozprávania A. Luterán.  

 

 


    

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť