fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V závere futbalovej sezóny niet napínavejšieho vyvrcholenia, než aké ponúka 8. B trieda ObFZ Prešov. Dve kolá pred koncom sú na čele Gregorovce (54 bodov) pred Brezovičkou (52) a treťou Brezovicou (51). O ničom ani zďaleka nie je rozhodnuté, aj preto, lebo v zostávajúcom priebehu sú na programe, okrem ostaných duelov, ešte dva vzájomné súboje medzi trojlístkom veľkých rivalov. Fanúšikovia sú v strehu, rovnako hráči, tréneri, funkcionári. Máme sa na čo tešiť...

V nedeľu žiadne zo spomenutých mužstiev nezaváhalo. Brezovička zdolala doma Jarovnice vysoko 11:1, Brezovica vyhrala v Jakubovej Voli len 1:0, to tri body má vo vrecku. Gregorovce si pred vlastným obecenstvom poradili s Hubošovcami 5:1, po polčase 3:0 (góly: Erik Župa 2, Lukáš Frič, Adrián Frič, Jozef Malík vlastný – Martin Jusko). Derby dvoch obcí, vzdialených od seba tri kilometre, malo jednoznačný priebeh. Všetko sa to začalo zaujímavou situáciou v 20. minúte. Podrobnejšie o nej ale až neskôr... Oslovili sme zástupcov obidvoch táborov, rozprávali sme sa s tými najpovolanejšími. Jeden hýril spokojnosťou, druhý mal na hráčov ťažké srdce.

VZ3 1973

Na čele futbalu v Gregorovciach je bývalý hráč Tatrana Prešov Ján Molka. „Chlapci splnili cieľ, ideme ďalej. Znie to trocha čudne, keďže o dva týždne bude všetkému koniec, no majú pred sebou ešte kopec práce.“ Priznal, že domáci odštartovali svoj gólostroj proti Hubošovciam za výdatnej pomoci súpera. Na mysli mal vlastný gól J. Malíka, zároveň zdôraznil, že taký pekný zásah do vlastnej siete ešte asi nevidel. „Ďalšie štyri sme už zariadili my, po akciách pre oko diváka, no tamten bol niečo iné. Z jednej zatočená lopta, brankár ani nestačil zdvihnúť ruky.“ V závere duelu si defenzíva mohla dovoliť poľavenie, hostia to využili aspoň na dosiahnutie aspoň čestného úspechu. Napriek tomu tri dôležité body pribudli na konto Gregoroviec. Spokojnosť bola s hrou celého kolektívu, J. Molka zvlášť spomenul stredopoliara Lukáša Ferka, prezývaného Hagi. „Je pozitívnym príkladom pre ostatných spoluhráčov, hoci má len 22 rokov,“ dodal tréner, ktorý si už môže dovoliť počítať dni. A veľa ich už nie je. O čo ide? „Už len tento mesiac, presnejšie do 28., a štartujem novú etapu života – dôchodcovskú,“ zasmial sa J. Molka, ktorý si môže práve dnes spievať známu pieseň od Miroslava Žbirku.           

Čo sa stalo s hráčmi Hubošoviec, to vedia len oni. Každopádne sklamali. V zmysle toho, čo bolo napísané v úvode, mohli zamiešať kartami na najvrchnejších priečkach tabuľky 8. B ligy. „Na domácich bol vyvíjaný tlak okolia, nie na nás. Presne to sme si v kabíne pred úvodným výkopom hovorili,“ dal sa počuť prezident klubu Ondrej Škvarla. Prečo hráči miestami pôsobili odovzdaným dojmom, čo si nijako nevie vysvetliť. Už po prvom polčase vedel, že je zle. Do kariet nezahnalo ani vynútené striedanie už v 14. minúte, kedy skúseného Ľubomíra Valenčina musel striedať Jozef Malík. „Ľubo má zdravotné problémy s chrbtom, išiel do zápasu s tým, že keď to nepôjde, vypýta sa dole z ihriska. Škoda, po jeho odchode nám to v strede poľa poriadne škrípalo.“ V druhom polčase Hubošovčania vystriedali ešte trikrát, no skôr vraj išlo o to, aby si viacerí zahrali. „Nemáme takú silnú lavičku, ako by sme si priali.“

VZ7 5737

Mužstvo sklamalo, výkony troch hráčov však O. Škvarla vyzdvihol: „Martin Jusko, Vladimír Vojtko a brankár Martin Varga. Ten úvodných tridsať minút čaroval, potom to už bolo aj nad jeho sily.“ Napriek nepresvedčivej nedeli Hubošovce vcelku s prehľadom pobývajú na bezpečnom piatom mieste tabuľky. „To bol aj náš cieľ, hrať a skončiť v hornej polovici,“ dodal na záver O. Škvarla.  

A ešte na margo toho, čo bolo už skôr naznačené. Hubošovce majú najbližšie v nedeľu znova šancu „prehovoriť“ do konečného poradia. Doma hostia druhú Brezovičku. Okrem toho tretia Brezovica privíta vedúce Gregorovce. V poslednom kole hrá Brezovička pred vlastnými fanúšikmi s Brezovicou a Gregorovce privítajú poslednú Krásnu Lúku. To nevymyslíš, to je futbal. Ako to všetko dopadne? Počkajme si necelé dva týždne.  

Foto: V. Zamborský

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť