fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 8. A lige ObFZ Prešov si OŠK Kapušany a TJ Sokol Hrabkov strážia svoje pozície na prvom, resp. druhom mieste tabuľky. Obaja dúfajú v zakopnutie najväčšieho rivala v boji o postup do vyššej súťaže. Hrabkovčania naposledy v 25. kole „ľavou zadnou“ zdolali Svinnú 7:2. Hráči spod starobylého hradu mali namále v Sedliciach. Výsledkovo určite, vyhrali „len“ 4:3 (góly: Ľuboš Hudák a Igor Masrna po 2 – Richard Fedor 2, Igor Mitrík). Či aj herne, o tom sme sa rozprávali so zástupcami obidvoch táborov. 

Prezident FK Sedlice Stanislav Guman bol spokojný, hoci domáci vyšli z tohto súboja bodovo naprázdno. Výsledok však budí pozornosť a pri pohľade na súpisku ešte väčšiu. Hostitelia totiž nemali na striedanie žiadneho hráča, celých deväťdesiat minút, aj tie dve nastavené, oddreli takpovediac jedenásti statoční. Dôvody nikoho nemôžu prekvapiť, sú také typické – dedinské... „Pracovné povinnosti ďaleko mimo bydliska, zranenia. Vlastne nič nové, aj týždeň predtým sme v Drienovskej Novej Vsi hrali v rovnakom počte,“ uviedol S. Guman.

VZ3 4378

Sedličania proti Kapušanom pokazili úvod, inkasovali už v 3. minúte, aj o štyri minúty neskôr, v 22. bolo 0:3. S. Guman hovoril o dvoch zbytočných chybách a jednom smoliarskom momente, keď si dal vlastný gól Lukáš Hedvig. „Rozhodcovia ho pre mňa nepochopiteľne pripísali hosťujúcemu hráčovi. Tak sa rozhodli, bolo to na nich.“ Ešte do prestávky domáci korigovali na 1:3, na začiatku druhého polčasu sa stav znova menil – 1:4. To však nebol gólovej prestrelke koniec. Sedlice dvakrát presne namierili a bolo 3:4 – a do konca stretnutia ostávalo ešte dlhých 25 minút.

„Bolo dosť času na vyrovnanie a šance ešte videli diváci na obidvoch stranách. Už to tam však nikomu nepadlo. Každopádne to bol obojstranne kvalitný zápas, spravodlivejšia by možno bola remíza. Hostia vynikali presnosťou prihrávok, my bojovnosťou. V strede umne dirigoval našu hru kapitán Michal Rončík. Na začiatku nám hrozil debakel, no neskôr sme sa presvedčili, že vieme hrať proti kvalitnému súperovi vyrovnanú partiu,“ poznamenal S. Guman.

VZ3 4355

Reakcia na strane favorita bola taká, akú sme očakávali. Prezident OŠK Kapušany Stanislav Terez sa dal počuť: „Tri body sú rozhodujúce. Každému musí byť jasné, že s pribúdajúcimi zápasmi budeme čoraz viac dávať dôraz na účelovosť. Sme si vedomí, že každý sa na nás chce vytiahnuť a preto si musíme dávať pozor. Cez takýto pohľad sa treba pozerať aj na súboj v Sedliciach.“ Všetko ale vraj mohlo byť inak, „keby nám bol rozhodca za stavu 1:4 uznal podľa nás regulárny gól.“ Náskok na čele tabuľky pred druhým Hrabkovom zostáva štvorbodový, myslieť na oslavy by bolo skoro. „My sme o tom už hovorili. Pred nami je ešte vystúpenie v Chmeľove. Keď tam uspejeme, až potom sa nám uľaví, čiastočne opadne tlak, pod ktorým sa nachádzame – a môžeme sa baviť o tom, aké by to bolo, keby to vyšlo,“ dodal S. Terez.

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť