fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 16. kole 6. ligy ObFZ Prešov videli diváci najviac gólov v Hermanovciach. Presný poltucet. Domáci „rozbili“ Záborské 6:0. Mužstvu sa zatiaľ v súťaži darí, v dvoch jarných zápasoch nestratilo ani bod, dalo deväť gólov, len jeden inkasovalo. „Nie deväť, dali sme ich desať. Veď ste o tom aj písali. Pred týždňom Vo Vyšnej Šebastovej sme vyhrali 3:1, pričom sme si dali vlastný gól, “ zasmial sa prezident klubu Vladimír Karabinoš starší.

Dva zápasy, dve víťazstvá. K tomu úvodnému sme sa ešte vrátili zopár vetami. „Áno, čítal som, dosť sa písalo o tom, aké to tam bolo nervózne. Bolo, aj z našej strany, veď červenú kartu za neprimerané rečnenie dostal Dominik Jakúbek, ktorý nepovedal ani slovo. Previnilec ostal na ihrisku. V priebehu piatich minút nás dvakrát zastavila zástavka asistenta rozhodcu. Myslím, že neoprávnene. Samozrejme, že vášne potom prepuknú. No nič viac...“ uviedol V. Karabinoš st.

12 her 1

Na margo nedeľňajšieho víťazstva nad Záborským iba stručne poznamenal: „Nepamätám si, kedy sme naposledy doma už do polčasu viedli 4:0. Väčšinou je u nás cez prestávku ešte všetko otvorené, týmto bol teda tento duel výnimočný. Hostia mali na súpiske dosť starších hráčov, celkovo im to nešlo, povedal by som, že sa vytrápili a iba čakali na poslednú minútu.“ Tak je... Kým Hermanovce sa na jar tešili z deviatich gólov, Záborské zo žiadneho. A to ešte kanonier Jozef Pokuta nepremenil pokutový kop. „Hral sa na profesora, pri rozbehu zrýchlil, potom spomalil, potom znova... Nakoniec ho ešte aj kopol ležérne. Aj som mu po zápase povedal svoje...“

Pohľad na zápis o stretnutí ponúkol zaujímavosť – priezvisko Karabinoš bolo na domácej súpiske napísané až päťkrát – hráči: Vladimír mladší, Michael, Tomáš, lekár Ladislav a nakoniec náš spolubesedník, uvedený ako vedúci mužstva. Konkurovali im Jurčišinovci – Branislav, Lukáš, Radovan. Akoby to bolo málo... „Štvrtého apríla sa môjmu synovi Vladovi narodil syn Teo – ako inak, budúci futbalista Hermanoviec,“ zasmial sa čerstvý dedo.

12 her 2

V najbližšom kole sa Hermanovce predstavia v Chmiňanoch. V obidvoch obciach má futbal dlhoročnú tradíciu, zemepisne majú súperi k sebe blízko. V. Karabinoš st. si na nejakú pikošku zo vzájomných súbojov spomenúť narýchlo nevedel. Iba stručne poznamenal: „Deväťdesiat minút kamarát kamaráta nepozná, po zápase sa to potom musí dávať do poriadku. No vždy to za niekoľko minút zvládneme.“ Obaja súperi majú úplné rozdielne starosti. Kým Chmiňanom, ktorí sú v tabuľke predposlední, hrozí po roku ďalšie vypadnutie, Hermanovce si strážia bronzovú pozíciu a čakajú na prípadné zakopnutie druhých Šarišských Draviec. Tie hrajú najbližšie tiež vonku, na ihrisku piateho Drienova, čo bude bezpochyby šlágrom veľkonočného kola. Kto koho vyšibe? Dáme sa prekvapiť...

Foto: V. Zamborský  

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť