fbpx


Meniny dnes: zajtra:

„Je nám to ľúto, že sme to my, kto pravdepodobne v predstihu vyprevadil Záborské do 7. ligy, no taký je už šport,“ dal sa počuť kapitán AŠZ Torysa Zoran Ševčovič po domácom zápase 20. kola 6. ligy ObFZ Prešov. Výsledok 9:0 predĺžil jarnú sériu hosťujúceho celku na päť prehier, pričom žiadna nebola taká výrazná, ako tá ostatná.

Naopak, futbalisti Torysy nestratili chuť na góly ani po výhre 4:3 v 19. kole vo Vyšnej Šebastovej a bývalému piatoligistovi nadelili naposledy koľko „do neho vošlo.“ Z. Ševčovič hovoril o odovzdanosti súpera s pribúdajúcimi minútami a o tom, ako možno len pod hrozbou pokuty zo strany zväzu frustrovaní hostia neukončili tento duel predčasným odchodom z ihriska.

VZ3 1846

Nad tým, že niektorým domácim fanúšikom, ktorí si priali desať, hráči Torysy nakoniec nevyhoveli, si vraj lámať hlavu netreba. „Treba si šetriť sily na zvyšok sezóny, hrá sa ešte o osemnásť bodov. V pokojnom strede tabuľky sa nám síce páči, no prečo sa nepokúsiť ísť ešte vyššie,“ pýtal sa nahlas náš spolubesedník.

Na margo súboja, ktorého priemer bol jeden gól na každých desať minúť, ešte poznamenal: „Boli v ňom dvaja trojgóloví strelci - Maroš Bujňák a Martin Jašš, skórovali tiež Martin Križalkovič, Matúš Lazorík a Dušan Bujňák. Dve penalty, o ktorých nikto nepochyboval, dve brvná a tri tutovky, ktoré sa snáď ani nedali nepremeniť, no Dalibor Križalkovič to akože dokázal,“ zasmial sa Z. Ševčovič.

VZ3 1851

Víťazná jazda po zimnej prestávke v podaní „jazdcov od Torysy“, trvajúca už päť zápasov, je podľa skúseného futbalistu predovšetkým dielom hlavného trénera Jozefa Bujňáka, ktorý v lete minulého roka vystriedal na spomenutom poste Pavla Klembaru. Ten v je v súčasnosti jeho hrajúcim asistentom.

V najbližšom kole sa v tabuľke ôsma Torysa predstaví na ihrisku piatych Chminian. Rozdiel troch priečok a len dvoch bodov (30 resp. 28) nebráni myslieť na výsledok, s ktorým by boli hostia spokojní. „O presnom výsledku sa nebavíme, skôr máme za cieľ ukradnúť domácim aspoň bod,“ dodal na záver.           

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť